Taban’a Kuvvet Projesi


Proje, Taban'a Kuvvet / Perşembe, Ağustos 1st, 2019

Türkiye Mağara Veritabanı ya da diğer adıyla kısaca Taban, 3457 mağara, 2334 harita, 322 yayın ile Türkiye’nin en geniş mağara veritabanı. Bu proje, veritabanında bulunan ancak koordinat bilgileri eksik, haritası olmayan mağaraların harita ve koordinat bilgilerinin öğrenilmesini sağlamak amacını taşıyor.

Proje kapsamında, belirlenen mağaraları (tekrar) keşfetmeye gitmek isteyenlere belirli miktar mali destek sağlanacak. Projeye destek olmak isteyenler info@bumad.org adresine mail göndererek iletişime geçebilirler.

Belirlenen onay gerektiren mağaraların listesi, yapılacak gezilerin koordinasyonu Taban üzerinden yapılacak. Projeye katılmak istiyorsanız aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli.

1. Yakınınızda onay bekleyen mağara listesine bakın.
Şehirlere göre hazır listeler: İstanbul, Bursa, Eskişehir, Ankara, İzmir, Antalya.

2. Gitmeyi planladığınız mağaraları seçin. Mağaraların sayfalarından aynı mağaraya başka gezi planlanmadığını onaylayın.

3. Gitmeyi planladığınız mağara ya da mağaralar için bir gezi girişi yapın.

4. Gezi’den sonra gezi raporunu güncelleyin, mağara ile ilgili harita, fotoğraf, ölçüm ve bilgileri mağara sayfasına girin.

Hepsi bu kadar! Listedeki mağaraların çoğunun koordinatı belli değil. Bu mağaraların konumlarını bulmak sizin becerinize kalmış. Köyü belli olan mağaraların yerel yönetimleri ile önceden iletişime geçebilirsiniz. Aradığınız mağaraların dışında keşfedilmemiş mağara bulmanız çok muhtemel.

İyi mağaralar!